Dealen met de Green Deal


Programma Management

Waarom Programma Management?

We willen allemaal meer vaart in de uitvoering van de klimaatplannen. Want het (oveheids)beleid is inmiddels wel duidelijk, maar de uitvoering kan best een extra impuls gebruiken. Doelstellingen wil de gemeente alsnog halen. En de bedoeling is dat bedrijven er meer bij betrokken worden. Duurzaamheid heeft veel dimensies en waarschijnlijk heeft de gemeente al de nodige projecten draaien. Met Programma Management worden alle activiteiten beter op elkaar afgestemd en is met een gezamenlijke aanpak meer resultaat mogelijk. Ook bijvoorbeeld bij subsidieaanvragen.

Samenwerking en versnelling realiseren

Wij zorgen er voor dat het duurzaamheidsbeleid lokaal handen en voeten krijgt. En duurzaamheidsdoelen voor iedereen tastbaar én bereikbaar worden. Wij hebben ervaring met het coördineren en leiden van complexe projectorganisaties, bijvoorbeeld bij samenwerking tussen publiek en privaat. En we maken ze subsidiabel.

Hoe? We komen dat graag toelichten. Want het is eigenlijk altijd maatwerk is onze ervaring.

Organisatie en sturing: bundeling van krachten

De centrale overheid heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen geformuleerd, zoals 60% CO2 reductie en een circulaire econome. De lokale overheid wordt geacht een vertaling te maken naar een bottom-up aanpak , in nauwe samenwerking met bedrijven en andere belanghebbenden. Dit vereist een samenspel van instrumenten zoals projectaanpak, een meetsysteem, stimuleringsmaaatregelen, handhaving, enz. Met het vormen van bijvoorbeeld een consortium met bedrijven en kennisinstellingen rond concrete duurzame pilot-projecten kun je als lokale overheid dergelijke complexe programma’s coördineren en stimuleren.  Met zo’n consortium heeft een gemeente sneller toegang tot subsidiemogelijkheden, zoals het Green Deal regio-programma RIS3. U kunt hiermee lokale duurzame initiatieven krachtiger ondersteunen. Wij helpen bij het inrichten van een passende regionale organisatie, vanuit onze ervaring in soortgelijke situaties.

  • Bottom-up aanpak, dus betrokkenheid personeel
  • Meetbare doelen én resultaten
  • Gebruik maken van Europese fondsen
  • Meer samenwerking met en inzet van lokale bedrijven
  • Coördinatie van regionale duurzame initiatieven
  • Zo nodig opzetten van regionale organisatie(s)